Bersama Selamanya.....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Bertambah lagi Usiamu anakku......

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Iklan

Monday, October 31, 2011

01.11.2011


Hari ni 01.11.11 genap sudah usia Ezry setahun sebelas bulan... sangat cantik tarikh kena dengan usia anak mama nih... Dah membesar dengan jaya nye hero mama nih.. mulut pun pot pet..pot..pet... tapi still pelat-pelat gitu.... pencapaian terbaru dah pandai sebut nama sendiri.. owh sungguh terharu rasa mama ( cewah poyoss plaks) tp pronunciation nyer dalam versi ezry la...tak kesah la janji mama bangga k...

 To my darling Ezry.... semoga panjang umur & murah rezeki ... Semoga jadi anak yg soleh utk mama & papa... jadi budak yang cerdik & pintar.. paling penting semoga Ezry membesar dengan sihat & sentiasa dilindungi Allah... Sayang Ezry sesangat... Muah..muahh..muahhh

Tuesday, October 11, 2011

Wednesday, October 5, 2011

Kesepahan Tahap Gaban....

Berdasarkan pix kat atas nih apa perasaan sume ibu2 bila tgk umah jadi mcm ni... hangin ke tak?? segala mak nenek jenis kenderaan berlingkar kat hall umah.... kete kecik, kete beso lori kecik lori besor, anak zirafah , tractor sume ada.... pening hakak taw... ni la keje seharian anak bujang hakak taw... tapi klu ngan opah dia tak de kena marah langsung la tapi klu ngan hakak conpirm kena... lepas main dia tinggal cam tu aje no kemas2....

 Ni le kejenya pas main2 sure dia terbongkang kat port dia nih.. ofcourse la tak kena marah kan sebab kesian dah tido nampak mcm letih sangat sayu pulak hati.. tapi tu la umah dah mcm kapal karam sume jenis mainan pun dia sepahkan...

 Bila mcm ni mmg tak jadik nak marah sebab rasa sayu je hati bila tgk anak tido tp bila time dia jaga mak aiii memang boleh naik darah hakak.. boleh dapat high blood pressure taw..

so susun  je la mana yg patut sebab klu susun masuk dalam bekas menan dia sure dia akan punggah balik so sususn je la mcm ni... klu anak bujang tu tak der perasaan nak main mainan ni sume tersusun mcm ni kku tak hazap la mcm pix no 1 td..

Tuesday, October 4, 2011

Dah lama Tak Jumpe....

Kesahnya.. sejak pregnant ezry sampai la last 2 week baru la ada peluang nak jumpe @ berjimba2 together2... alomost 2 yrs++ tak jumpa ngan cik Sab ni..org nye sangat la penyabo sebab nama dia kan sabariah.. tu pun sebab dia dgn rela hati datang berjimba2 kat KL... lepak kat umah aku semalam jer sebab biasa la aku wekend mmg tak de kat KL harussss la lepaking dengan papa & ezry kan huhuhuhuh....

Ye haaa...akhirnya bole la bergosip2 sembang kosong 2 tahun nyer story .. banyak oulss sampaikan esoknya aku half day la huhuhu... time ni kita org gi makan kat restoran tomyam kat area gombak nun... nama kedainya aku lupe plaksss... biasa la dah tua2 ni asik lupe jer..

Sok tu sebelum gi keje maklum la masuk half day... kita org gi makan lg.. gi secret recepie kat KLCC ... motipnya dekat sket ngan opis aku kan so senang aku gi keje kekdahnya...

Kemain lagi sengih minah nih.. membesar bagai johan skang huhuhuhu..

tu dia tgk sonok tgk sab makan...semangat mcm tuan dia.,..

 Sab sibuk makan aku sibuk amik gambo sendiri a.k.a syoikkk sendirik la.... tp pastu aku pun join dia ngan sama....nak tau apa yg kita org ngap huhuhuhu..


 -




-




-

-

ice blanded choclate utk aku  & ice lemon tea utk sabariahhhh...

utk pemakan sayur tegar.. salad utk sab aku conpirm tak lalu nak telah wehhh....

 Yang ni utk aku...lapo nasik maklum le org melayu tulen sehari tak makan nasik mau gigil hakak ni dek non....

Spaghetti  utk sab.....

Gedebuk - gedebak pas makan sume memasing bawak haluan..aku terus gi keje sab lak meneruskan perjalan dia... pas ni ntah bpa tahun pulak leh jumpa lagi.... saje je aku tepek gambo mknan ni maklum la tgh2 hujan mcm ni klu dapat makan alangkah nikmatnya....

MenitiArusKehidupanBersamamu....

Daisypath

Lilypie First Birthday tickers