Bersama Selamanya.....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Bertambah lagi Usiamu anakku......

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Iklan

Sunday, December 26, 2010

My Sport Car..

Yuhuuuu... jgn terkezut yer bukan mama yang ada kete sport ni tp ezry..almaklumlah dah lama tak hapdet blog ni so ari ni nak story pasal my handsome boy ni.. o112o010 ari tu genap la usia permata hati mama ni setahun..dah beso dah tp tu la nak wat majlis asik kena extend je mcm2 hal plak dr kenduri kendara sampai la ke hal2 yang tak terduga....Apa leh wat..

Taraaaa.. cantik tak sport car ezry nih.. so inilah hadih harijadi utk ezry.. asalnya mama nak beli motor tapi ezry kan kecik lg so tak pandai nak control motor tu mcm mana so lebih baik amik kete nih coz kita leh control jadik ezry dok aje la dalam kete ni sambil tekan2 hon & tekanbutton music tuh.. samapi bingit la telinga tp ezry maintain suke ajerrr..
Macam ni lah sukanya ezry dok main2 kete dia nih..sampai tak mo turun la..adoi nak marah kang sure mama kena marah alik so layn jer lah....sape mau tumpang meh ikut ezry hehehehehe...
 Siap bole posing2 berdiri sambil naik sport car ni bukan main suka lagi anak mama nih... Ada masa mama upload lak video ezry tgh main kete ni yer huhuhuhhu...

Monday, December 13, 2010

Nobody Versi Ezry layanzzzzzz.....


video
Nota kaki : Sila abaikan sore-sore sumbang yg ada dlm klip ni.. adehhh..anak mama nih

Thursday, December 9, 2010

Mari Kita Mandi Kolam.......

Alkisahnya... Setelah mencecah usia1 tahun ni mama telah membelikan saya sebuah kolam yang kecil untuk saya mandi manda kerana saya adalah spesis kanak2 yang tinggi so tab mandi saya dah tak muat untuk saya mandi-manda dengan pelbagai aksi  lagi..

Tara... Cantik tak Pool saya?? colourfull kan???..ini adalah hasil gediks mama saya yang hari2 dok ulang alik survey dekat toysrus afta balik keje...
 Seronok nya saya dapat mandi-mada macam ni.. Tapi pas ni sure bil air umah atok saya akan melambung so mama sila  jelaskan bil air bulan ni & bulan yang seterusnya yer..
 Walau pung dah sejuk & kaku tapi saya masih bertahan lagi sebab saya degil tak mo naik lagi.. saya sibuk dengan ball yang berkalerful ini..
Hatta dalam rumah pun saya masih sibuk bermain dengan kolam baru saya.. ini telah menyusahkan mama saya nak kena lap semula kolam & semua bola-bola yang telah saya basahkan waktu masi tadi..
Sebelum tido pung saya harus masuk & main2 lagi dalam pool baru saya ni sehingga mama saya menjadi tarzan sebab saya tak mo tido lagi walau pun dah lewat malam... Ini lah aktiviti saya sejak dapat pool ni ... Terima kasih mama..huhuhuhuhu

Wednesday, December 8, 2010

Jalan2 @ Gunung L.A.N.G

Alkisahnya this week mama & papa cuti panjang so aktvt kita sefamili mmg pax.. Sabtu Ahad kena gi kenduri kawen, isnin mama ada hal lak so papa kena teman mama alik KL jap selasa baru la kita dapat gi jenjalan... Tapi tak sempat gak lagi nak gi cuti2 msia bawak ezry Harris nih..Bukan apa kalau mama cuti jer sure kena UNPAID... masa cuti mmg besh dpt gaji tu yang tak best sebab banyak kena potong... So kita gi je la jalan2 dekat dulu insyaallah next month kita gi holiday.
Seperti yg dijanjikan papa bawak kita bersiar2 kt taman reakreasi Gunung Lang ni.. Best gak la dapat bawak Ezry naik boat menyeberangi tasik untuk ke seberang.. walau pun sekejap tapi ezry tetap teruja..1st time la katakan dapat naik boat siap nak bg ikan makan roti yang dia makan tuh..
Actually tak der la apa yang menarik sangat kat sini cuma ada mini zoo yg cinonet pastu ada taman2 & rumah adabi serta ikan2 gemuks yang banya di dalam tasik ni..tapi boleh la sekadar untuk melapangkan fikiran dan beriadah seisi keluarga..
 
Ezry yang sedang berangan & berposing dalam rumah adabi nih..
Mama & ezry sedang bersukaria..bukan main lagi ezry gelak sakan sampai kuar sume air liur
Ezry & papa
Ezry & Papa lagi....
 kat depan kadang burung ostrich..
 Ezry yang dah kepenatan ngantuk + dahaga = Kita nenen dulu...
Buai laju-laju nasib baik tak roboh huhuhuhuh... mama yg kepingin nak naik buai
Our Cute Family ( Cute ke??? layan jer la..)

MenitiArusKehidupanBersamamu....

Daisypath

Lilypie First Birthday tickers