Bersama Selamanya.....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Bertambah lagi Usiamu anakku......

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Iklan

Tuesday, August 31, 2010

01092010 kini Sembilan.....

Hari ni Tanggal 01092010 genap sudah mr handsome mama ni 9 bulan... dah sembilan bulan dah anak mama ni.. makin besar dan banyak akal tau... dah pandai nak geram2 kalau tak dapat apa yang dia nak..aisshh budak bertuah ni boleh tahan la tahap kelasakan dia nih... almaklumlah baby boy la katakan...Bila kita kuar gi jenjalan & ada org tegur tanye berapa umur baby ni ?? bila mama cakap 8mth++ sure org terkejut..ha baru 8 bulan ke ingatkan dah setahun.. Ezry ni muka tua ke?? ish..ishh..ishhh..Mana taknya kan ezry nyer dressing mmg cam budak umur setahun pun coz baju size sama level age ngan dia tak muat especially tang kepala.. susah tul nak masuk coz kepala mr handsome mama ni besor kot...lagi satu Ezry ni panjang budaknya so ok la kan tak lah follow mama yg ketot nih huuhuhuhuh... 

Seperti ibu2 lain di dunia ni tak ada apa yang mama harapkan melainkan mendoakan agar ezry membesar dengan sihat & bijak... Jadi anak yang soleh.. Dengar cakap mama & papa.. diajauhi segala musibah dan sentiasa gembira disamping mama & papa... We Love u so much..

 

Thursday, August 26, 2010

Bila Mr Ensem Bersantai @ Mod Baik Punya....

Ermm dah lama tak hapdet blog nih akibat kemalasan melanda + tak de apa citer menarik sangat nak share selain dari perabih duit shoping moping raya utk my son nih... So entry kali ni pun nak hapdet pasal mr ensemku yang dah nak masuk 9th month next week.. cepat je masa berlalu.. kalau ingat2 kan last year time-time cam ni aku tgh sarat memboyot tp hari ni si kecik ni dah selamat berada di depan mata.... Dah makin beso + banyak akak dan kekadang menguji kesabaran aku yang tak berapa nak sabar nih....

Tengok ni bila time rajin kalu botol susu dengan rela hatinya boleh pegang sendirik kalau tak jgn harap la.. Tapi botol susu pink ni tak bole blah tu hasil dari kerja mama  yang ye ye o je perasan dapat bb gurl, tak pe la Ezry tak kan nak simpan lak kan so pakai jer lah huhuhhu.. Bouncer yg aunty fara bg ni pun dah togel jer sume gara2 si bujang ku ini la.. Tu kepala pun nak cecah atas dah tu pas ni sure dah tak muat dah huhuhhu..
 
Yang ni plak pix ezry tgh smile.. maklum lah mood baik ok... Macam ni Ezry  rupe ezry kalau stay kt umah bila mama tak der apa2 plan. Biasa kalau mama ada nak gi mana2 pun mama angkut Ezry sekali bagi la opah rest sikit kan huhuhhu..

Wednesday, August 18, 2010

P@pa Warded...

Ramadhan kali ni penuh dugaan wat papa coz disahkan menghidap sakit batu karang.. Actually papa dah tau dia ada batu karang since last 2 month kot tapi memadangkan tahap kesakitan yang tak seberapa so dia ignore je tapi bila dah sampai kemuncak & sakit tak tertahan ha sendirik mau ingat.. sian papa.. Masa mula2 pegi hospital early of this month ingatkan dah boleh bawak kuar batu tu by laser tp doc ckp batu karang tu ada disebalik tulang  so mmg tak leh nak wat laser tu.. As a  inisiatif doc telah memasuk kan satu alat ke dalam salur pundi kencing papa utk menarik batu yang berada di celahan tulang papa tu kuar.. alat tu macam dawai halus dan dinamakan " stent "..  Sepanjang  3 minggu stent  ni berada dalam badan papa teramatlah siksanya papa bila nak buang air kecik papa cakap mcm fobia jer nak kencing.. Kesian papa tapi apa mama boleh buat.. cuma boleh tolong sapukan minyak panas kt perut jer  tu pun papa ckp dia sakit perut..Now papa dah semakin sihat.. Alhamdulillah.. Cuma sakit sikit jer akibat dari minor operation nih..

Macam ni lah rupe papa Ezry bila kena admited.. Tapi time ni belum operate lagi so dgn gagah perkasa la boleh buat style camtu huhuhuhu.. Tapi dalam hati tu nervous kan?? mama tau.. Bila nurse cucuk papa cakap dia tak pandang pun jarum tuh...

Inilah rupe " stent " yang berada dalam badan papa selama 3 week tuh yang buat papa tak keruan.. kesian sangat kat papa walau pun sakit papa tetap main2 & dukung ezry mcm biasa.. Ezry pulak kalau papa ada mcm tak boleh berenggang ngan papa dia.. nak papa di ahadap muka dia jer.. 
Bagi closed up sikit.. kalau la benda ni ada dalam badan mama uishh ntah la sure  mama terbaring jer  mau mc sebulan wakakaka.. Actually papa ada tunjuk video macam mana alat ni membantu batu karang tu kuar .. nanti kalau senang mama upload kt sini coz skang ni mama pun tak tgk abis lagi cm mana ropenya...Patut la ada video bagai samapai 6k lebih sepital ni charge utk bawak kuar batu karang yg setoit tu.. Nasib baik ada medical card huhhuhu.. Kesimpulannya tu la pentingnya medical card tu huhuhuhu.. end..

Monday, August 9, 2010

Salam Ramadhan Al Mubarak...

Tiada Kata Seindah ZIKIR..
Tiada Ibadah Seindah PUASA..
Tiada Hari Seindah JUMAAT...
Tiada Bulan Seindah RAMADHAN....

 
Salam Ramdhan untuk semua muslimin & muslimat.. Selamat menjalani ibadah puasa & perbanyakkan amal di bulan pose ni.. Mohon maaf andai ada salah dan silap..


CHUGGINGTON

Chuggington ??? apa ni??? hehehe ni lah feberet cartoon Ezry tau..Kalau tgh show cartoon ni tengah melalak pun boleh diam... Actually mama tak tau & perasan pun Ezry suka sgt ngan carton ni tapi bila opah bg tau & tengok sendiri mmg sah Ezry suka sgt nak2 tang lagu dia tuh mmg tak berkedip mata.. bukan main lg kecik2 dah ada cartoon feberet.. klu tengah show ni sure ezry akan terlentang je kt depan tv sambil layan citer ni. senang sikit kalau nak wat keje apa pun time ni.. show citer ni setiap hari isnin to khamis jam 11-11.30pm.. So layanzz..

Chuggington follows the adve ntures of Wilson, Brewster and Koko, trainee engines called “Chuggers”, each with their own unique personality and learning style. The series is set in a contemporary world - much like our own - with cities, villages and diverse cultures and geography. Entertainment, learning, sharing and enjoyment are at the heart of Chuggington, and embedded within each story are important developmental messages centred on social-emotional development. The show deals with everyday issues such as bullying and visits to the doctors – helping children develop life skills, essential in today’s world.
 
video
 
 

Sunday, August 8, 2010

Ezry Vs P@pa


Sekarang ni  dah jadi macam rutin lak bagi mr handsome mama ni  akan duduk depan stereng kete pas tu feeling2 drive kete tuh... siap mulut dia bunyi2 lagi tau konon2 bunyi enjen la tu tapi yang mama confused sket coz bunyi yang kuar tu  mcm bunyi motor aje..  kalau tak dilayan kang mau la tak dok diam lam kete bikin mama susah lak nak pegang ezry...  Nasib baik papa Ezry rajin layan anak bujangnya ni so seronok la ezry kan..huhuhuhuh

Tengok tuh kemain lagi papa ngan ezry ni siap sengih2 macam kerang busuk lak..Time ni kat petronas on the way nak gi umah moyang Ezry.. emm klu dapat duduk kt depan stereng ni bukan main lagi la ezry ni siap lambai tangan kt mama lagi tu..perasan betui la ezry ni..

Friday, August 6, 2010

Imej baru @ Rambut Baru...

Sempena nak masuk bulan Ramadhan dan nak raya tak lama lagi papa ezry dengan sukacitanya metransformasikan anak bujangnya ini...ezry telah berimej ala2 mawi huhuhu.. kalau nak tau papa Ezry mmg suka menggondolkan rambut ezry ni kalau tak de mama mmg dah lama ezry botak sepanjang masa... mentang2 la rambut ezry lebat so dengan suka hatinya papa sibuk nak cukurkan

Ezry dengan Gumbiranya bermain dalam walker before rambutnya kena korban huhuhu


Sebagai upah papa bawak ezry pi shoping afta potong rambut.. nampak lain anak mama ni.. Disebabkan letih sangat- sangat coz melalak kt kedai gunting tu waktu shoping niEzry Tido dengan jayanya..Bak kata papa kalau gempa bumi pun Ezry tak sedar nih...

Wednesday, August 4, 2010

Lapan Bulan Sudah...


Opss macam tajuk drama baru kt TV3 tu plak 8 bulan hehehe.. Tapi tu tak der kena mengena langsung ngan entry kali ni.. Alhamdulillah 1hb August hari tu genap sudah permata hati mama ni 8 bulan tapi ezry ni tak merangkang-rangkak lagi pun huhuhuhu... Bila dalam walker dah bukan main laju sekali sekala dah berdiri tegap so cm ner tu ?? adakah ni petanda anakku ni mmg tak akan merangkak.. kira dah langkau step la ni ek huhuhuh... Tak kesah la janji ezry sihat & selamat tu jer yang mama minta..

Dah makin besar ni makin banyak la akal dia ni.. Tido pun dah sekejap sekejap je.. busy nak main jer nih.. Malam pun selagi tak gelap gulita tak mo tido ..hishhhh Ezry ni dah mcm org beso lak... Gelak pun dah semakin kuat.. Ada ciri mcm papa sikit kuat bersembang.. Mama layan kan ajer coz ntah apa2 ntah ezry dok bising tu..mama tak paham bahasa ezry..Hope Ezry Harris membesar dengan sihat & selamat... Jadi anak yang soleh.. Jadi budak yang cerdik & pintar.. Dengar cakap mama & papa serta Ezry sentiasa berada dibawah lindungan yang maha kuasa dari segala kecelaan amin... Mama & papa Luv u soooooo MUchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

Monday, August 2, 2010

Pre Raya Shoping For Ezry Harris Bucukkkk.....

Sejak 2-3 minggu lately ni mama Ezry dah meroyan bershoping utk stok raya Ezry.. Walau pun Tak berapa nak kaya tapi budget utk ezry tetap ada.. Maklum la mama terlebih excited tahun coz 1st beraya ngan zuriat sendirik kalau taktahun  sebelum ni mama sure sibuk2 beli macam2 utk Aleeya tapi tahun ni dah ada anak sendirik so rasanya macam tak sabar nak raya walau pun pose tak start lg..huhuhu.. Ditambah pulak ngan mega sale sana sini lagi la meroyan mama dibuatnya.. Tu barau anak laki tapi kalau ada anak pompuan lagi moroyan nak shoping ni coz baju  for baby gurl memang menawan hati tak hingattt....


So ini lah hasil yang mama dapat dari sogo yer kengkawan.. Kesemua baju ni tak sampai pun RM200 coz kebetuln time mama melintasi sogo ni cewah boleh lak main lintas-lintas ek wakaka ada children fare so apa lagi mama pun zasss sampai lupe niat asal ke sogo ni nak beli apa huhuhuhu....

Ni mama kasi closed up sikit hahahhaa.. Riak pulak.. Tu tak masuk baju - bajan mama bershoping online... ni sume under cover ok papa tak tau pun. apa yg mama dah beli.. Last week teman opis mate mama pg beli baju utk anak kawan dia mama sempat lagi beli 2 pasang utk ezry.. baju melayu ezry & papa pun dah beli tapi tak yah la nak exposed kt sini nak surprise hahahaha.. Nanti raya mama upload huhuhuhu...  Mega sale.. mega sale mmg buat mama pitam.. Walau apa pun thank's a lot to papa coz menyediakan 3/4  fuluss utk mama bershoping moping for ezry nih.. So mama save la lagik buat masa ni ...

MenitiArusKehidupanBersamamu....

Daisypath

Lilypie First Birthday tickers